kotitalousvähennys

Omavastuu 100 € on kalenterivuosikohtainen. Voit siis maksaa useita eri kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä ja omavastuu vähennetään vain kerran. Puolisoiden maksimivähennys on 4500 €. Puolisoille vähennys myönnetään siten, kun he ovat sitä verotuksessa pyytäneet. Molemmilta puolisoilta vähennetään omavastuu. Jos 2 250 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen.

Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, saat vähentää 40% arvonlisäverollisesta työn osuudesta. Vähennyksen voi saada myös palvelusta, jossa ei ole mukana arvonlisäveroa. Tämä koskee mm. sosiaalihuollon palveluja.

Esimerkki: Maksat yritykseltä saamasi 2000 euron laskun siivoustyöstä (summassa on mukana vain työn osuus, ei esim. pesuaineita tai muita kuluja). Yritys kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Työn osuudesta on vähennyskelpoista 40% eli 800 € (0.40 x 2000€). Omavastuun vähentämisen jälkeen kotitalousvähennykseksi jää 700 € (800 € - 100 €). Kotitalousvähennyksen voi tehdä myös työstä, joka on tehty puolison / omien vanhempien, tai isovanhempien hyväksi.

 

Kotitalousvähennyksen hakeminen:

 

Jos Sinulle riittää, että vähennys otetaan huomioon verotuksessasi jälkikäteen, ilmoita veroilmoituksessasi/-ehdotuksessasi ostetut kotitaloustyöt. Säästä kuitit maksetuista laskuista. Jos haluat saada kotitalousvähennyksen heti hyväksesi, voit hakea ennakonpidästysprosentin pienennystä verotoimistosta soittamalla tai käymällä henkilökohtaisesti paikanpäällä.

Lisätietoja saat verohallinnon sivuilta: www.vero.fi  sekä www.elias.fi

SIIVOUSPALVELU VALO - SIIVOUSPALVELUVALO@GMAIL.COM - 050 3300 004